| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2005-06-03 16:00:29 |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2005-06-04 00:43:00
Z tymi mocami jest bardzo różnie, generalnie wersje niemieckie i wschodnioeuropejskie miały ponoć 75 KM, ale i tak dostawały od fabryki z 5 jeszcze Wersje z innych krajów Europy miały te 80 parę KM bo mniejszy rygor ekologiczny tam był.
Moja P9 czy też 3 wersja jak mówisz waży 850 kg z różnym badziewiem w srodku wiec nie jest tak źle. Nie wiem który motor jest lepszy 2EE (12V) czy 4EFE (16V) jeździłem oboma po 3 lata i myślę że w przypadku Toyoty nie sprawdza się twierdzenie że nowszy to krok wstecz. Ma dwa wałki, jest kulturalniejszy, ładnie sie wkręca, aczkolwiek bardziej lubi olej niż jego starszy brat Jeśli chodzi o przyspiesznie to jakoś przeważnie udaje mi się P8 mojego brata wyprzedzić.
Miałem P8 trzy lata, teraz jeżdżę P9 i nie odnotowałem żadnej awarii, a naprawdę nie oszczędzam auta, oczywiście nie katuję go na zimno. Autka traktowane baaardzo ciężką nogą, poganiane do odcięcia oraz wrzucane w zakręt na 4 zblokowanych kołach bardzo często bo mi to sprawia przyjemność nie psują się po prostu, jedynym mankamentem w silniku 4EFE może być zwiększone zużycie oleju. Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem rajdowa Starletka, bo jak myslisz o kjs-ach to po prostu wybebesz auto, zainwestuj z komplet amorów i sprężyn i fura chodzi jak dzika, jej skrzynia biegów jest chodzi bardzo wdzięcznie. Oba silniki nie bardzo nadają się do tuningu, oczywiście można poprawić wszystko, ale trzeba liczyć się z kosztami. Jeśli masz więcej $$$ to polecam takie cudo z włożonym silnikiem 1,6 4AGE. Jest to prawdziwe, rajdowe auto, no ale cena tego jest adekwantna. |