Wyciek plynu chlodniczego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj mialem brak w plycnie chlodniczym nalalem do kreski z napisem max bylo oki zrobilem ze 100km wrocilem i nadal plyn byl dzisiaj jezdzilem zalatwiac sprawe okolo 40 km jak wrocielm postawielm essiego 1.8D w garazu, przebralem sie zachodze zeby cos tam zobaczyc a w garazu kaurza plytny patzre zeczywiscie wycieka zobaczylem skad wycieka i glowie sie co to moze byc a plyn wyciekal jak jest pasek od rozrusznika i za tego drudiego kolo Ale co ciekawe plynu ubylo tylko w zbiorniku do minimalnej ilosci i nawet przy durzych obrotach plyn nie ucieka z tamtego miejsca kto wie co to moze byc za przyczyna pozdrawiam

Cytat:
2005-06-02 14:09:35, luigi pisze:
wczoraj mialem brak w plycnie chlodniczym nalalem do kreski z napisem max bylo oki zrobilem ze 100km wrocilem i nadal plyn byl dzisiaj jezdzilem zalatwiac sprawe okolo 40 km jak wrocielm postawielm essiego 1.8D w garazu, przebralem sie zachodze zeby cos tam zobaczyc a w garazu kaurza plytny patzre zeczywiscie wycieka zobaczylem skad wycieka i glowie sie co to moze byc a plyn wyciekal jak jest pasek od rozrusznika i za tego drudiego kolo Ale co ciekawe plynu ubylo tylko w zbiorniku do minimalnej ilosci i nawet przy durzych obrotach plyn nie ucieka z tamtego miejsca kto wie co to moze byc za przyczyna pozdrawiam

yyy. pasek od rozrusznika

pewnie ucieka z pompy wody

mss ma racje.
Pompa wody do wymiany i lepiej z tym nie czekaj bo mnie kiedyś musieli do domu cholować bo mi w trasie całą wode tamtędy wywaliło.

Nie wiem jak ma diesel ale np: CVH ma pompe napędzaną od paska rozrządu więc jakby zatarła się np szkoda słów

Jaki jest koszt wymiany popmy wodnej i ile moze kosztowac I jaki jest czas wymiany takiej pompy W sobote mam wyjaz do wroclawia pozdro

Pompa to ok 230 zł. A czas wymiany zależy od mechaniora.

a czy mugl pujsc jakis uszczelniacz a nie pompa ???/

brat moj ktory ma praktyki na stacji kontroli pojazdow z tym mechanikiem ktory zmienial paski rozrzadu powiedzial mi ze to moze byc uszczelniacz po tamtego ktos zle zalozyl i woda sobie od czasu do czasu kapala co wy na to????

Cytat:
2005-06-02 17:41:09, luigi pisze:
brat moj ktory ma praktyki na stacji kontroli pojazdow z tym mechanikiem ktory zmienial paski rozrzadu powiedzial mi ze to moze byc uszczelniacz po tamtego ktos zle zalozyl i woda sobie od czasu do czasu kapala co wy na to????

może być i tak

hmmmm, wymiana uszczelniacza w pompie wody
z czymś takim się jeszcze nie spotkałem

moze nie tyle co w pompie tylko w bloku silnika od strony paskow rozrzadu musi byc jakos uszczelnione moze to jednak ten uszczelniacz bo bylem dzisiaj w garazu pod samochodem niema kropelki plynu stan utrzymuje sie na poziomie minimum