Krzywa kierownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

wreszcie mam jakis problem z essim no wiec dzisiaj wracajac od lekarza(lecze kontuzje) na parkingu podczas cofania uderzylem kolem w kraweznik. ale uderzylem bieznikiem, ta czescia kola,ktora toczy sie po afalcie. kola byly prawie maksymalnie skrecone w prawo... cos tuknelo czy trzasnelo juz nie pamietam. ale teraz jak jade prosto mam kiere skrzywiona w prawo o kilka stopni co sie stalo? co naprawic? wk*** mnie to.

dzieki za sugestie ziomki

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2005-06-02 21:13:11 ]

A opony nie piszczą ci na zakrętach ?? bo może skrzywiłeś drążek kierowniczy. Skoro mówisz że lekko uderzyłeś to na twoim miejscu przeglądnął bym układ kierowniczy bo może jest skorodowany, a nie chciałbyś chyba żeby koła ci się rozjechały na drodze

nie,skorodowany nie jest.u mnie wogole nigdzie nie ma rdzy ... jakis szczesliwy egzemplarz chyba. opony piszcza jak wchodze przy 70km/h w zakret 90 stopni ale to jest fajne nic sie z ukladem nie dzieje,poza tym,ze jak chce jechac prosto musze miec kiere sakrecona w prawo troszke.

No to może cos w przekładni poszło albo tak jak mówię skrzywiłeś drążek kierowniczy.

osz kurde to moze byc ... ile kasy w dupe? ale tak latwo to skrzywic?? z czego on jest z tektury??:/

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2005-06-02 21:24:38 ]

mogla przeskoczyc zebatka na listwie kierowniczej.....jedz na zbierznosc.. przestawia ci to na koncowkach drazkow (galkach)

ok pojade ... dzieki jak zdaze,a mozna z tym jezdzic troche? nie bedzie tak,ze skrece a auto jeb - prosto w drzewo??

nie... jesli cie nie sciaga.. to znaczy ze nic nie wybiles tylko przestawiles na zabkach...... jesli wszystko masz ok.. to jedye co cier bedzie denerwoeac, to jazda z przekrecona kierownica

Ja mam podobnie, tyle, że w lewo

ja tez jezdze od poczatku z kierownica lekko przekrecona w prawo.. mozna sie przyzwyczaic

Niby można, ale wnerwia...

Ja tez mialem przekrecona w prawo. Po wymianie tulei metalowo-gumowej w wahaczu i po wymianie gum na stabilizatorach kierownica wyprostowala sie. A co do tej skrzywionej kierownicy przy parkowaniu, to uwazalbym na opony na Twoim miejscu, bo z pewnoscia zacznie ktoras ciac.

Viking dobrze mowi ... rob zbirznosc raz dwa bo Ci opony zajedzie !

A u mnie chyba właśnie po wymianie tulei i łączników stabilizatora się wykrzywiła.

ok ok to dzisiaj pojade ... ale ten Essi delkatny jest,heh... dzieki za info i poganianie