MotoNews.pl
8 Sonda lamda do 4AFE 1.6 94r. Lean Burn (99442/18)

Sonda lamda do 4AFE 1.6 94r. Lean Burn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam tej sondy właśnie padła już sprawdzone. Czy jest osiągalna poza serwisem cena zabójcza 1850PLN,ponoć zamienników nie ma a może gdzieś używane można dostąć?
Prosze o informacje

oj bedzie trudno, jak mi kiedyś padla to dlugo jeździłęm z uszkodzoną bo nie moglem znaleśc, wkońcu najakims szrocie znalazlem (wysylkowo) chyba z siemiatycz

ja też już troche jeżdże ale mam gaz z komputerem i zaczynają się wygłupy na benzynie nie ma problemu z tym że może troszke mniejszy kop a możę masz namiary na te Siemiatycze?

Poszukaj tu0-22) 812-46-31 albo tu: (0-22)720-47-23 i jeszcze tu: 601073800 tu powinien mieć!

To wszystko używkami handluje!

Pozdro.

Nowa ma taka cenę ale może znajdziesz używkę raczej nie polecam Na naszym paliwie i gazie może posć szybko. Jak masz gaz to nie ma problemu

Cześć.
Można sprawdzić sondę zwykłym multimetrem? Jakie ma wartości odczytu? Pozdro

cześć, ja sprawdzałem u gazownika na komputerze martwa jak akcja serca u śmiertelnika a wcześniej zapalała się kontrolka na kokpicie to gasła aż padła całkowicie To lepiej nówke kupować?
Dlaczego WlodekJota twierdzisz że na gazie nie ma problemu?
Wcześnie przed uszkodzeniem sondy nie było żadnych problemów, a mam instalacje II która korzysta z sondy.Teraz potrafi tak przymulić przy zjeździe ze skrzyżowania że lepiej chwilowo przejść na benzyne

Cytat:
2005-06-03 15:05:13, Krzysio pisze:
a możę masz namiary na te Siemiatycze?

niestety nie, kiedys mialem w komórce,ale już nie

Jeśli jezdzisz na gazie to sygnał sondy nie ma wpływu na dawkę gazy w tego typy instalacjach. Poza tym źle wyregulowany gaz może powodować palenie się lampki niesprawności ukł wtryskowo paliwowego
Jeśli po przełączeniu na benzyne lampka gaśnie po krótszej czy dłuższej jeździe to na bank trzeba wyregulować jeśli nie ma różnicy to padł czujnki Wymiana na nowy to koszt ok 1800 zł zamienników nie ma

Cytat:
2005-06-09 22:00:39, WlodekJota pisze:
Jeśli jezdzisz na gazie to sygnał sondy nie ma wpływu na dawkę gazy w tego typy instalacjach. [...]

Ale co też Obywatel opowiada ?? !
A do otwarcia attuatora to parametry niby z kosmosu elektronika bierze ???
Ej, Włodek, nie posądzałem Cię o coś takiego...
Chyba że nie doczytałeś że Krzysio ma instalkę II gen. ?
Pozdro.

Właśnie Perzan ma racje!

Pozdro.

Cześć! Właśnie nabyłem oczekiwaną sondę za pół ceny ale nie rozumiem dlaczego na pudełku jest symbol 89463-29045 a na sondzie 89463-20060 czy to jest to samo, opakowanie orginalne toyoty?prosze o wyjaśnienie sonda jest z alegro!