Szalejace obrotosciomierz..zwarcie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ostatnio mam troche problemów z autem
Zaczeło sie od tego iz zapalila sie kontrolka silnika , a omega przestała odpalac i jeżdzic na benzynie..
Z braku czasu na naprawee jeżdziłem na gazie .
Do czasu.
Teraz jakiej kolwiek próbie uruchomienia samochodu wskaznik obrotów zaczyna latac po całej skali , a przekazniki (2 fioletowe) z puszki w silniku stukaja i brzecza.
Co prawda umówilem sie juz na "kompa" w serwisie, ale on o dziwo maja 2 dniowa kolejke((.
Może wy coś poradzicie . Próbowałem zczytac błedy przez zlacze diagnostyczne (metoda spinacza) szlak mnie trafiał od tego migania ,ale wydaj mi sie ze miedzy innymi wyswietla kod 16- czujnik stukowy.
Pozdrawiam Jędrek

Jedrek13 ładny angol, a raczej angielka , co do błędów w Świdnicy będzie cię to kosztować 150 PLN szkoda kasy, ze spinacza uzyskasz te same informacje, a fachowość panów w ASO w Świdnicy hm... jest delikatnie powiedziawszy do dupy..., jak nie potrafisz tego zrobić, daj znać na privie lub 504 020 899 umówimy się i postaram się pomóc, mi wyświetla też czasami kod 16 a nie mam żadnych problemów z obrotomierzen czy odpalaniem...

Przy podobnych objawach z obrotomierzem w drugim moim samochodzie okazalo sie, ze jeden kabel miel zly styk z dodatnia klema akumlatora.

Wlasnie dzis rano odstawiłem (czytaj odcholowałem) Omesie do
ASO ((.....
Diro. Swoja drogą to jest "Niemiec" , tylko uważa się za "Angola" )

czesc posiadam od miesiaca omege A i mam pytanie czy jest mozliwość dolączenia obrotomierza? poniewaz mój model nie posiada. jest tylko predkosciomierz i temperatura plynu chlodniczego i oleju. Jak jest jakaś mozliwość dodatkowo zalożyć to pomóżcie.

Obrotomierz zalorzysz sobie zawsze i to szczegolnie przy benzyniaku bo diesel musi miec odpowiedni alternator.A jak zdobedziesz zegar to musi on byc od benzyny 4 cylindrowki w innym wypadku bedzie klamal

Cytat:
2005-06-06 23:47:03, matros pisze:
czesc posiadam od miesiaca omege A i mam pytanie czy jest mozliwość dolączenia obrotomierza?

Zasada namber łan -> wyszukiwarka alias archiwum
Zastosowanie zasady namber łan -> Czy moge przełorzyć zegary z obrotomierzem??
Cytat:
oleju.

Oleju???

Pomijając zamontowanie orginal desk z OmyA z obrotomierzem są jeszcze takie druciarskie patenty, które można zakupić w sklepach moto i zamontowac sobie dodatkową busolę na obroty - ale jak powiedziałem to druciarstwo a'la 126p