MotoNews.pl

Która stacja benzynowa sprzedaje najlepszy ON do diesla?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koncerny prześcigają się w reklamach, Shell Diesel Extra, BP Ultimate Diesel itd...
Jakie są Wasze opinie nt różnicy w elastyczności, kulturze pracy czy zużyciu paliwa?

Najlepsza jest ruska benzyna lotnicza

A co do paliw o podwyższonej jakości. Polecam zatankować normalną benzynę w Niemczech np. Jak na nasze warunki u nich norma to V-Power

Obawiam się, że jak zatankuję normalną benzynę w niemczech to mi diesel długo nie pojeździ A tak poważnie, chodzi mi o stacje krajowe, tu tankujemy najczęściej.

Ja tankuję na Orlenie i jeszcze nie miałem problemów. Temu orlen bo zbieram Vitay nie wiem po co ale zbieram

generalnie tankuje na Orlenie,

raz zatankowałem na Shel Extra Diesel i autko miało lepszego kopa, co przełożyło się na większe zużycie paliwa

Ja tam tylko na Aralu tankuje

Cytat:
2005-06-04 11:20:44, Vodun pisze:
Ja tam tylko na Aralu tankuje

Raczej ze zbiornika po Aralu

odkąd kupiłem mą kombice to tylko 4 razy tankowałem na polskiej stacji, reszta na Ukraińskiej.Boje sie częściej tankować na polskich bo kombica może rzucać palenie jak będe dawał jej poźniej gorszą.(1 litr=2.5 pln)

Ja tankuję tylko na Shellu. Tankowałem w różnych stacjach żeby sprawdzić jak auto będzie jeździło i na shellowskim diesel extra jest odczuwalnie najlepiej. Co do ceny to wczoraj w Słupsku na Shellu właśnie ropa była najtańsza (taniej było w Neste ale tego nie lubię ).

Neste A24

Stacje nie są w ajencji - odpowiada tylko główna firma, więc nie ma ryzyka, że paliwo będzie lewe. Jakość jak BP i Shell, nawet ciut lepsza od zwykłego paliwa. Teraz cena za ON 3,37. Większość paliwa w Polsce i tak robi Orlen (ale przez swoje stacje sprzedaje dużo mniej), także dla BP i Shell, różnią się tylko dodatkami ( ale to zależy od regionu kraju i ekonomiki dostaw).
A mnie na lepszym ON BP spalił mniej i ciszej chodził.

a w Łodzi otworzyli nowego Jetta i ON jest po 3,28
a najczęściej kupuje na Mobile jest niezła nawet bym powiedział żę nie różni się od ultimate na BP no i cena 3,45

Tesciowa przesluchiwala kiedys goscia ktory zamuje sie kontrola paliw.Typ twierdzi ze najlepsze jest z RG