Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kacza23 HF MEMBER hyundai coupe goleniów k.szczecina | 2005-06-04 21:08:19 Od niedawna czasami nie mogę wbić biegu wstecznego w coupe I, czy ktoś może zna powód???muszę parę razy wcisnąć sprzęgło jedynkę i dopiero wchodzi ![]() |
![]() cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2005-06-04 21:23:18 jest to raczej obiaw normalny dla aut tej marki. brak synchronizatorów biegu wstecznego i pierwszego. biegi te należy włanczać po całkowitym zatrzymaniu pojazdu. ![]() ![]() |
![]() kacza23 HF MEMBER hyundai coupe goleniów k.szczecina | 2005-06-04 22:17:45 no tak ale ja wlaczam po calkowitym zatrzymaniu pojazdu...i galka nie wchodzi dochodzi do polowy jakby i dalej nie mozna jej wcisnac |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-06-07 02:00:24 Nie przejmuj to raczej bolączka konstrukcyjna wszyskich hyundai. Ja też tak mam w moim scoupe, w Twoim wcześniejszym też zapewne to zaobserwowałeś, mój ojciec w poniaczu też tak miał, a teraz w lantrze jest to samo. Nie przejmuj się nie masz uszkodzonej skrzyni!!!!! Spróbuj wymienić olej w skrzynce powinno troszkę złagodzić objawy. No cóż, Hyundaiek to nie Mesiu ![]() |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-07-17 11:36:26 z tego co rozmawiałem ze znajomym mechanikiem to nie jest problem synchronizatorów w hyundai-ach ,takie przypadłości ma większość skrzyń z cięgłami elastycznymi (?) ![]() |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-17 12:31:14 sprawdź taką starą metodę - jak nie wchodzi wsteczny wbij jedynke i wtedy wsteczny w wielu skrzyniach to pomaga.
Nawiasem sprawdź wybierak wchodzący do skrzyni czy tam cos sie nie dzieje i moze warto podnieść obudowe lewarka i zobaczyc czy cięgna sa ok wszystkie, nic tam sie nie poluzowało w ustawieniach? nie zaglądał tam kiedyś ktos przy okazji jakiegoś montarzu alarma? radia? czasem zostawiony jeden przewód lzem czy jakieś drobiazg daje się we znaki ... |
![]() Robson HF MEMBER Sonata 2.0i / Colt 1 ... Lublin | 2005-07-18 20:38:16 Chyba to normalka... Tak jak ktos mówił: wsadam tyle ile wejdzie i lekko sprzeglo puszczam i wchodzi . |