MotoNews.pl

Dziwny dżwięk przy puszczaniu sprzęgła - co to ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niom jest to dziwny dżwięk w momencie kiedy puszczam pedał sprzęgła na samym końcu taki jakby metaliczny strzał kiedyś występowało to rzadko, raz na jakiś czas ale teraz coraz częściej co to może być

Samoregulator umiera I think.

a za co to jest odpowiedzialne i co sie stanie jak to umże bo nie wiem ile to kosztuje a nie mam teraz za bardzo kaski więc chyba będe musiał jeszcze troszke z tym pojeździć i che wiedzieć czym mi grozi zgon tego

Za ustalanie skoku jałowego pedału sprzęgła. I jak padnie to nie pojeździsz. ArturST ostatnio wymieniał, będzie wiedzieć ile to kosztuje.

czyli pedał w podłodze chyba jednak kasa bedzie musiała sie znaleść dzięki Wilku

To nie kosztuje specjalnie duzo 20-40 zloty w zaleznosci czy oryginal,c zy tez nie

niom już sie skontaktowałem z Arturem ST i również powiedział że koszt w tych granicach myślałem że więcej, więc nie jest źle ale dopóki nie zakupie tego ustrojstwa to chyba pojeżdże busem bo nie chce kusić losu zwłaszcza że wiem jak to jest bo mi kiedyś linka w golfie zerwała sie i zostałem na drodze

dokładnie..cena nie jest wysoka i zastanawiam się czy nie kupić jednego jeszcze na zapas. w ciągu dwóch miesięcy poszedł mi drugi raz. Co ciekawe pęka na mocowaniu do trzpienia i to drugo raz już. Może pomoże wymianka linki albo co gorsza docisk sprzęgła ma już swoje przejechane. Tak czy inaczej jeśli podróbka kosztuje 20 pln to chyba wolałbym dołożyć i kupić oryginał...

O co chodzi z tym 'niom' - to po śląsku?

nie jest to takie słowko wtrącenie jak np 'niop' (tu ukłon w strone miłego ) a oznacza mniej więcej potwierdzenie czyli wszelkiego rodzaju 'tak' 'no' i co kto jeszcze lubi w każdym razie dla mnie to znaczy dokładnie tyle

Wiesz, z tym strzelaniem to wcale nie jest tak. Ja u siebie wymienilem samoregulator i dalej strzela. Tak wiec to nie musi oznaczac, ze niedlugo szlag go trafi, aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo

U mnie tak samo po wymianie samoregulatora raz szczela raz nie i tak sobie juz jeżdże od roku))

Takie strzelanie miałem w zeszłym roku... A zaraz potem sprzęgło (tarcza) się skończyło. Ale miejmy nadzieję, że to tylko samoregulator

Kurcze, wlasnie jesli chodzi o mnie, to sprzeglo, linke mam nowe, a strzelanie jak bylo, tak jest. Jeszcze raz mam zamiar wymienic ten samoregulator, ale jak nie pomoze, to sie chyba wsciekne...

Cytat:
2005-06-05 22:04:00, niesztof pisze:
Kurcze, wlasnie jesli chodzi o mnie, to sprzeglo, linke mam nowe, a strzelanie jak bylo, tak jest. Jeszcze raz mam zamiar wymienic ten samoregulator, ale jak nie pomoze, to sie chyba wsciekne...

No nie chciałem straszyć, ale tak miałem... serio.

u mnie strzelalo jak mialem jakis zamiennik zalozony i to do tego sam połksiezyc bez zebnika , nie warto tych zamiennikow kupowac bo są z lipnego materialu , zalozylem uzywany orginal ( tylko komplet , razem z zebnikiem ) i jest spoko .

Mad... bo Ty wiesz osso chosi

więc już nie wiem co zrobić a jest możliwość wizualnie ocenić czy należy już go wymienić bo nawet nie wiem jak to wyglada

Bez ściągnięcia skrzyni nie ocenisz. Niestety. Fiordy tak mają.

ale wilku mnie chodziło o samoregulator bo on jest chyba przy pedale sprzęgła