Wymiana bebenkow w zamkach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy powie mi ktos jak sie wogole do tego zabrac? Jak wyjac bebenki. Bo nie mam pojecia

Nie oplaca sie dlubac w tych piprzonych zamkach!!!! Przerabialem to i duzo mniej roboty jest z wymiana calych kasetek czyli klamki z zamkiem komplet jest tak tani ze daruj sobie ta robote. Pozdrooo

bębenki wyjmuje sie prosto, zdejmujesz boczek drzwi i od srodka wybijasz mały trzpień który siedzi w bębenku i tej czesci która ma kulisty trzpień do tego plastiku co idzie dalej do zamka. wiec wyjmujesz ten trzpien jakis drucikiem go wypychasz i wychodzi i bebenek na zew. that's all

a bebenek w korku od wlewu? To bedzie sztuka. Na allegro mozna kupic caly komplet i sie nad tym zastanawiam Wszystko na 1 kluczyk

nigdy nie wymieniałem w korku...zawsze cały korek leciał nowy :]

Cytat:
2005-06-05 13:39:23, die pisze:
a bebenek w korku od wlewu? To bedzie sztuka. Na allegro mozna kupic caly komplet i sie nad tym zastanawiam Wszystko na 1 kluczyk

daj linka

Cytat:
2005-06-05 13:39:23, die pisze:

Ja wymianiałem bembenek w korku. niestety jest nierozbieralny i trzeba nawiercić z boku mału otwór zeby wcisnąc zatrzask mocujący bembenrk w obudowie korka. Ale się da trza tylko precyzyjnie wiertłem 1.5 mm wywiercić i wcisnać np spinaczem.

A co wymiany w samkach drzwi to ten bolec mocujący cały zamek da się wypchnać z drugiej strony ?bo u mni ewystaje tak 1 mm i nie mam jak go złapac i wyciągnąć...

Aukcja allegro

Cytat:
2005-06-05 17:02:03, die pisze:
Aukcja allegro

No nienormalni 16 zł juz a ja za 15 kupiłem identiko na giełdzie.

po ile w sklepie chodzi taki komplet??więcej niż 16zł??
a ile czea dać za kompletną klamkę?

po co sie meczyc i nerwy zjadac probojac wcisnac jeden drut od bebenka skoro mozna wykrecic 2 srobki i ma sie cala klamke z zamkiem przed soba i zajebisty dostep

Cytat:
2005-06-06 00:53:02, kabul pisze:
po co sie meczyc i nerwy zjadac probojac wcisnac jeden drut od bebenka skoro mozna wykrecic 2 srobki i ma sie cala klamke z zamkiem przed soba i zajebisty dostep

Tylko zeby wykręcić klamkę trza wyjac zamek chyba że masz takis klucz z gumy który odkręci śrobę z klamki tą bliżej zamka, tam jest ginekologiczny dostęp do niej...

Ceny u mnie w sklepie: caly korek baku, razem z zamkniem - 11zl, sam wklad zamka ok. 4-6zl, nie pamietam dokladnie.

Cytat:
2005-06-06 08:15:04, dooh pisze:
Tylko zeby wykręcić klamkę trza wyjac zamek chyba że masz takis klucz z gumy który odkręci śrobę z klamki tą bliżej zamka, tam jest ginekologiczny dostęp do niej...

wystarczy klucz(juz nie pamietam chyba na nasadke taki na patyku i wykrecasz jedna-pozniej zdejmujesz zaslepke plastikowa ktora jest na wysokosci tego bolca co sie nim zamyka drzwi od srodka i masz dziore dokladnie naprzeciwko drugiej sruby i tym samym kluczem na patyku odkrecasz druga srube

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2005-06-06 11:58:43 ]