MotoNews.pl

Jak rozebrac fotel w e36 - coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Popsulo mi sie skaladanie fotela od kierowcy - dzwigania rusza sie zupelnie bezwladnie i i przez to fotel nie da sie zlozyc, co moze byc tego przyczyna i jak go rozmontowac, zeby usunac defekt?

Mam dosłownie ten sam problem. Narazie zrobiłęm prowizorke - pod siedzeniem jest dinksik(haczyk) ktróra sie zachacza o coś tam i jak posiągasz wajche w siedzeniu to ten haczyk sie podnosi, niestey sam nie wiem jak rozebrać całe siedzenie a boje sie kombinowac bo mam skóre to do tego haczyka przywiązałem drut i na zewnątrz oparcia z tyłu przeprowadziłęm go a następnie pzrzywiązałem do "wajchy". Wygląda to do du..y ale narazie działa jak należy dopuki jakoś tego w pełni nie opanuje. Dla porównania obejrzyj dokłądnie ten mechanizm w działąjącym fotelu.

Tez zerwala mi sie linka od skladania fotela i nawet zabralem sie za jej wymiane ale zrezygnowalem po jakims czasie bo ni cholery nie moglem rozebrac tej gornej czesci fotela. Mam skore od m-technica (taka jak w m3) po wyciagnieciu zaglowka jest taka plastikowa kratka pod ktora znajduja sie dwie sroby na troxa. Wykrecilem je ale i tak nie dalo rady zdjac gory. Napiszcie jak cos zwalczycie w tym temacie.