| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Fubu DEADSOUL OPEL OMEGA 3000 24V Busko-Zdrój | 2005-06-05 15:59:14 Witam.
Gdzie tanio kupie uszczelkę pod głowice do C30SE...? Ktoś może wie? Ja to mam pecha. Maszynka zaczęła mi się grzać. Dziwne objawy bo auto nabierało temperatury tylko po zgaszeniu silnika i wtedy gotuje płyn. Nie było widać żeby ciśnienie uderzało do zbiorniczka wyrównawczego, a podczas jazdy auto miało temperaturę wyższa od normalnej tylko o kilka stopni. Sprawdziłem dosłownie wszystko, drożności układ, termostat i wszystko bylo ok. Pomimo tak dziwnych objawów postanowiłem jednak zdjąć głowice. Już wszystko poodkręcałem, wydech, dolot, i.t.p. , zostało już tylko pare sróbek wiec jutro ja zdejme i sie wszystkiego dowiem. Oby nie okazalo sie ze to jednak nie glowica, bo tak to cala praca i koszty na darmo. Wiec panowie gdzie tanio dostane uszczelke do C30SE… |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-06-05 18:47:21 W aso za 260 zł orginał Gm. Zreszta podróbki w intercarsi kosztują po zniżce podobnie.
Fubu, który to juz raz? |
Fubu DEADSOUL OPEL OMEGA 3000 24V Busko-Zdrój | 2005-06-06 23:18:47 W InterCars w Kielcach zamówilem uszczelke za 90zł z "GETSA" wiec nie ma tragedji.
Dziś jak ztargalem głowice okazało sie że na 2 cylindrze widac jak płyn chlodzący przedzierał sie do tłoka. Po tym wszystkim porozpinalem wałki i zawiozlem glowice do splanowania. Jutro ją odbiore, kupie uszczelke i zabiore sie za wyciskanie szklanek, nad czym pewnie zejdzie mi caly dzień (kto kiedykolwek wyciskał szklanki to wie jak to jest). Mam wiec nadzieje ze po złożeniu wszystko wróci do normy. @PiotrS - jak by to pozbierac do kupy to juz poraz trzeci. 1. Jak kupilem auto z obróconą panewką 2. Jak zerwał, a raczej rozpiął sie łancóch rozrządu (kupujcie tylko orginalne bez zapinek) 3. No trzeci raz jest dokładnie teraz. P.S. jak poskładam to dam znac co i jak Pozdro dla starej gwardji! |
Fubu DEADSOUL OPEL OMEGA 3000 24V Busko-Zdrój | 2005-06-07 23:13:42 No niestety ta uszczelka to do C30LE (12V), ale do 24V zalatwilem za 120zł z firmy Ajuza.
Pozdro |