Nissan Primera - jakie glosniki i wzmacniacz?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,

Jestem nowy w tym temacie i chcialbym sie dowiedziec kilku spraw od osob znajacych sie na rzeczy. Juz raz skorzystalem z tego forum z dobrym skutkiem szukalem radia do samochodu i po rozpatrzeniu kilku "ZA" i "Przeciw" wybralem pioneria DEH-3600 no i jestem bardzo zadowolony. Teraz przyszla pora na naglosnienie samochodu i tu "prosze sie nie smiac" teraz mam Przod: w drzwiach nawet nie wiem co a TYL w polce cos takiego co sie nazywa Boschmann - (nie nazwe tego glosnikiem) bo nie chce skrzywdzic tego slowa .
Czytalem ze najlepszym rozwiazeniem jest Przod: odseparowany na zwrotnicach zestaw 16.5 cm a tyl najlepiej skrzynia z glosnikiem bassowym. I to wszystko podlaczone do 4 kanalowego wzmacniacza tyl zmostkowany "cokolowiek to ozn." tyle sie tu naczytalem. I cos takiego planuje zrobic. Czy taki zestaw jest w miare dobry:

Przod: JBL GTO 606Ce - 499 w Media Markt, lub Magnat Classic 216 399 PLN
Tyl: pomozcie
Wzmacniacz: jakis nie duzy 4 kanalowy moze jakis blaupunkta, czy mac audio jest dobry?

Dlatego napisalem w Media Markt bo tam moge wziasc na raty 10x10 i za bardzo tego nie odczuje finansowo.

Druga sprawa.

Moze ktos wie jakie sa fabryczne glosniki w Nissanie Primierze P10 sedan 1996 rok. Sadze ze moga to byc 13 i do 16 bede chyba potrzebowal pierscienie z MDF-u a jak sa 16 to byloby super nie musialbym nic przerabiac.
Sprowadzilem samochod z Niemiec w tamtym roku i widzialem ze mialem tam jakis zestaw zalozony bo w bagazniku mam 4 koncowki "Chinchy" i jakies 2 grube kable z jakimis koncowkami podobne do chinchy czerwony i grafitowy i niezla dziure wycieta w polce o srednicy ok 25 cm.

dzieki z gory za kazde info.

Pozdr.,
Bartek

Siema,

To znowu Ja.
Dzisiaj rozebralem drzwi od mojej P-10 zeby zobaczyc jakie sa otwory na montaz nowych glosnikow w drzwiach i przezylem szok. Otwory to oczywiscie nie "KOLA" tylko jakie elipsopodobne G*****. Zamierzalem kupic zestaw na zwrotnicach JBL GTO 16,5 cm ale teraz widze ze bez ciecia blachy i odwalania jakiejs rzezby sie nie obedzie (zawsze pod gorke Sad ). Moze ktos probowal wsadzic tam 13 a moze nawet 16,5 (glosniki) i bylby chetny na podzielenie sie wskazowkami jak to zrobic najlepiej i bez zbednego rozwalania drzwi.

Z gory dzieki za jakies info.
Pozdr.,
Bartek

Cytat:
Zamierzalem kupic zestaw na zwrotnicach JBL GTO 16,5 cm ale teraz widze ze bez ciecia blachy i odwalania jakiejs rzezby sie nie obedzie

Widzę, że sam znalazłeś rozwiązanie , trochę wysilku i kilka groszy a efekt będzie wyśmienity. Warto przebudować drzwi żeby ładnie i przyjemnie grało.

A nie da się dorobic pierścieni z MDF'u tak by pasowały okrągłe głosniki 165 mm?

Podstawa: porządne wygłuszenie drzwi