Witam wszystkich,
Jestem nowy w tym temacie i chcialbym sie dowiedziec kilku spraw od osob znajacych sie na rzeczy. Juz raz skorzystalem z tego forum z dobrym skutkiem szukalem radia do samochodu i po rozpatrzeniu kilku "ZA" i "Przeciw" wybralem pioneria DEH-3600 no i jestem bardzo zadowolony. Teraz przyszla pora na naglosnienie samochodu i tu "prosze sie nie smiac"

teraz mam Przod: w drzwiach nawet nie wiem co a TYL w polce cos takiego co sie nazywa Boschmann - (nie nazwe tego glosnikiem) bo nie chce skrzywdzic tego slowa

.
Czytalem ze najlepszym rozwiazeniem jest Przod: odseparowany na zwrotnicach zestaw 16.5 cm a tyl najlepiej skrzynia z glosnikiem bassowym. I to wszystko podlaczone do 4 kanalowego wzmacniacza tyl zmostkowany "cokolowiek to ozn." tyle sie tu naczytalem. I cos takiego planuje zrobic. Czy taki zestaw jest w miare dobry:
Przod: JBL GTO 606Ce - 499 w Media Markt, lub Magnat Classic 216 399 PLN
Tyl: pomozcie
Wzmacniacz: jakis nie duzy 4 kanalowy moze jakis blaupunkta, czy mac audio jest dobry?
Dlatego napisalem w Media Markt bo tam moge wziasc na raty 10x10 i za bardzo tego nie odczuje finansowo.
Druga sprawa.
Moze ktos wie jakie sa fabryczne glosniki w Nissanie Primierze P10 sedan 1996 rok. Sadze ze moga to byc 13 i do 16 bede chyba potrzebowal pierscienie z MDF-u a jak sa 16 to byloby super nie musialbym nic przerabiac.
Sprowadzilem samochod z Niemiec w tamtym roku i widzialem ze mialem tam jakis zestaw zalozony bo w bagazniku mam 4 koncowki "Chinchy" i jakies 2 grube kable z jakimis koncowkami podobne do chinchy czerwony i grafitowy i niezla dziure wycieta w polce o srednicy ok 25 cm.
dzieki z gory za kazde info.
Pozdr.,
Bartek