| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-06-06 13:29:09 przednią szybę wyciąga sie od 5 do 10 minut, nic skomplikowanego, a co do "podciekania" to raczej podszybie będzie do roboty, też mi ciekło i okazało sie że były dziury w podszybiu, załatałem i założyłem ta samą (10 letnią) uszczelke i wszystko gra |
Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2005-06-06 14:43:10 Mi tez przeciekala przednia szyba ale wziolem zdjolem przepchalem saczki i zalozylem i nie przecieka. Jak bedziesz ja wyciagal to ja bym raczej uwazal bo ponoc te szyby lubia pekac Ale ja tylko tak slyszalem.
Poprostu najlepiej wziosc uszczelke od srodka podwazac i wypychac po troszku za ta rynienke co sie trzyma, przynajmniej sama gore tak zrobic wtedy szybka wyjdzie bez zadznych oporow Z zalozeniem to juz luz jesli masz doswiadczenie |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2005-06-06 14:51:15 No jeśli uszczelka nie jest super sparciała, nigdzie przecięta to nie masz co jej wymieniac. Wyjmij szybe, sprawdź czy masz odpływy drożne, wymyj uszczelke, możesz ją popsikać sprejem do gum/opon. I powinno być dobrze. No chyba że faktycznie podszybie jest dziurawe, wtedy wiesz już co dalej. |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-06-06 14:58:01 co do wyjmowania i zakładania - to ja miałem do dyspozycji płaski śrubokręt i brata który przy zakładaniu szyby ją dociskał do ramy |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2005-06-06 15:42:35 Ja zawsze jak zakładałem szybe uzywałem do tego sznurka wciągniętego tam gdzie wchodzi rant blachy ba którym wszystko sie trzyma!!jedne osoba dciska szybe od zewnątrz a ty od środka po kawałeczku wyciągasz sznurki i wszystko oki!!!Ta metoda nawet chyba w adamie słodowym była |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2005-06-06 15:54:42 okej bylem w sklepie: nowa uszczelka 39zł.. narazie posluze sie sylikonem |