Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
clinic Fiat 125p Warszawa | 2005-06-06 21:22:06 Witajcie
Gdy zmieniałem ostatnio klocki hamulcowe dokonałem makabrycznego odkrycia. prawe przednie koło obraca się jakby chciało a nie mogło... Nie mogę nigdzie znaleźć wiadomości jak wymienić łożyska. Byłbym bardzo wdzięczny za możliwie najbardziej łopatologiczne wyjaśnienia. Z góry dzięki Ps. Może jest ktoś chętny kto mógłby mi niewielkim chosztem wymienić sworznie wachaczy ? ![]() |
![]() JBT Kraków | 2005-06-07 10:32:45 Gitara !! a jak wyglada wymiana tegoż samego łożyska w maluszku ?! jesli mozna prosze o w miare zrozumialy opis ![]() ![]() |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-06-07 12:01:15 praktycznie to samo ![]() |
![]() JBT Kraków | 2005-06-07 18:39:38 no poza tym ze sa inne hamulce ![]() |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2005-06-07 20:06:04 JBT:
żebyrozebrac hamulce w maluchu to po pierwsze najpierw się im dobrze przyjzyj, co i jak, oraz gdzie jest popodczepiane, zebys wiedział jak złozyc. w praktyce masz do podchaczenia dwie spręzyny (poziome) i dwie małe spręzynki mocujące same szczeki hamulcowe. zdejmuje się je w ten sposób że: 1)musisz od tyłu bebna przytrzymać sobie ten bolec na ktrym jest osadzona sprezynka 2) złapać kombinerkami za blaszkę która podtrzymuje spręzynke i przekręcic ja lekko o jakies 90* i tyle uważaj tylko aby nie odskoczyła ci ta sprezynka bo one sa napiete bardzo, ale to spokojnie samymi kombinerkami przytrzymasz, zobaczysz sam i to chyba wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() aha, pytałes o tłoczek- zanim zdejmiesz szczęki to zrób taki patent: gdy już sdzczeki beda luźne to je lekko rozsuń i wex kawałek sznurka i przeciagnij go poprzez rowki w których orginalnie opieraja się szczeki i zwiąż sznurek w supełek, kokardkę, tudziez w inny wezeł marynarski ![]() zrób to sznureczkiem/sznurowadłem a nie żadną żyłka, czy drucikiem bo możesz przeciąć gumkę uszczelniająca. pozdro. |
![]() JBT Kraków | 2005-06-07 20:19:46 czyli w sumie latwizna ![]() |