Dolot powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio cos mnie tchnelo zeby przejzec dolot pow. bo mi auto przygasa przy wyzszych prdkosciach na lpg itd. rura wchodząca do błotnika ma jedna "odnogę" w dół do takiego pojemnika umieszczonego w zderzaku sądze ze jest to swojego rodzaju pyłofiltr tak sadze, przy montazu slabo to podlaczylem i wczasie jazdy gdzies mi sie to odlaczylo nawet nie wiedzialem - ale zauwazylem ze auto stalo sie elastyczniejsze plynniej sie jezdzi (chyba lzej mu "ciagnac" powietrze) pytanie czy ten :pylofiltr" jest az tak niezbedny? moze ktos mial z tym juz doczynienia, ale auto na lpg dalej gasnie

"pojemnika umieszczonego w zderzaku"?

Nie ma zadnego pylkofiltra. Jak Ci jezdzi lepiej to zosaw, to zadna filozofia.

dodam ze to espero 2.0 z 1997, i to cos w zderzaku ma kszałt prostopadłościanu (jak pojemnik po jakims litrowym oleju mniej wiecej taki rozmiar) z jednym wejsciem ale bez wyjścia. zakonczony takim walcem wchodzacym w zdzerzek w ktorym jest otwor, pojecie pyłofiltr mi sie nasunelo bo na śmiglowcu takie cos jest tzn. o podobnym dzialaniu tzn. jest on umieszczony na przewodzie z lecacym powietrzem z blotnika przewod jest w tym miejscu zagiety pod odp. katem i cięzsze cząstki pod wplywem sily odsr. wpadaja do tej puszki co wy na to?

Czy chodzi Ci o ten rezonator?

wychodzi ze to to ale w takim razie sa dwa rezonatory drugi w komorze patrzac z porzodu to w lewym gorny rogu?

W Twoim przypadku to TAK!
Masz 2 rezonatory jeden w błotniku (a nie jak pisałeś w zderzaku),
drugi w komorze silnika.
Jednak nie wszystkie Espera mają 2 rezonatory.
Ja np mam jeden w komorze silnika i to w dodatku ten mały, a w zasadzie to teraz nie mam żadnego, bo założyłem sobie grzybek.

no to pytanie dlaczego ja mam 2 a Ty (miałeś) 1, zalezy od rocznika czy co?

Witam.
Mam silnik 1.5l i u mnie nie ma "układu" nr 17 - czy wszystkie 1.5l tak mają?

Cytat:
2005-06-07 22:09:10, Origami pisze:
Witam. Mam silnik 1.5l i u mnie nie ma "układu" nr 17 - czy wszystkie 1.5l tak mają?

No nie wiem, ja w moim 1,5 16V też takiego nie mam.
Ale jak by ktoś chciał tanio oddać ten dolny rezonator i jeszcze w dodatku ten górny większy,
to pokocham jak własne.

a ja mam a raczej mialem obydwa w 1,5 bo teraz ma storzek...

WoW
To ja tez mam wybrakowane 1.5, bo mam tylko jeden i to ten cienki.
Jak ktoś znajdzie te wieksze górne rezonatory to ja chetnie też przyjmę... znaczy kupię