Cieknacy olej z dekla i misy - rozwiazanie (??)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Jako ze turbinka przed ponownym zalozeniem miala wymienione uszczelniacze zeby nie puszczala oleju, bardzo sie zdziwilem jak po kilku dniach znowu na wolnych obrotach zaczela dymic.
Wszystkie znaki na niebie wskazywaly probelmy z odpowietrzeniem skrzyni korbowej. Dodatkowo na nowych uszcelkach pojawil sie olej (na deklu i misie)
Zaczalem badac sprawe i doznalem szoku jak zobaczylem dekiel od opla. Tam odma od skrzyni korbowej jest gigatnyczna prawie taka sama jak ta laczaca mise ze skrzynia korbowa.
Tego samego dnia dekiel po piaskowaniu wyladowal na mojej glowicy. Dymienie turbiny ustalo, z uszczelek tez jakby przestalo lac. I to by mialo sens. Ze cisnienie probuje opuscic skrzynie korbowa kazdym mozliwym otworkiem i wylewa wlasnie przez uszcelki.
Wyglada to tak:

Jakby cos to mam jeszcze jeden taki wypasiony dekiel..

Pozdrowienia
Jadzwin

[ wiadomość edytowana przez: Jadzwin dnia 2006-02-20 20:03:59 ]

Ehmmm
mój dekiel jest identyczny, albo nie wiem o co chodzi...
króciec odmy też mam taki sam. Wyjaśnij proszę o co chodzi, albo pokaż na fotce dekiel ten nie "wypasiony"

O to znaczy ze Koreance rozne wersje montowali...
U mnie orginalnie mail takie malutkie wyjscie polowa tego co na fotce.. Postaram sie jutro zrobic zdjecie.

Moze w 1.8 byla inna odma ??

Pozdrowienia
Jadzwin

[ wiadomość edytowana przez: Jadzwin dnia 2006-02-20 20:49:52 ]

Cytat:
2006-02-20 20:49:21, Jadzwin pisze:
O to znaczy ze Koreance rozne wersje montowali... U mnie orginalnie mail takie malutkie wyjscie polowa tego co na fotce.. Postaram sie jutro zrobic zdjecie. Moze w 1.8 byla inna odma ?? Pozdrowienia Jadzwin [ wiadomość edytowana przez: Jadzwin dnia 2006-02-20 20:49:52 ]

ja mam taką jak tutaj na fotce:
Klik

dokładnie z tego co wiem/widziałem w espero 1.8 i 2.0 były takie same pokrywy zaworów,

mniejszy "wypust" na odme wystepował w deklach przy silnikach C20NE np calibra ma taka małą rurke odpowietrzającą

Ciekawa sprawa...
I dlaczego akurat mi sie trafil dekiel z cienkim kroccem
A efekty zmiany sa pozytywne.Turbina kompletnie przestala dymic.
Posatram sie dzisiaj zrobic foty starego dekla

Pozdr
Jadzwin