Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-09-06 22:55:40 moża buć łatwo a może nie.
Niestety sterowanie jest realizowane podciśnieniowo a nie mechanicznie. Wszystkie przewody podciśnieniowe są usytuowane od strony pasarzera przy konsoli centralnej (trzeba zdjąć kilka osłon pcv) więc sprawdź czy są podłączone. Pozostałe niestety są przy pokrętle i trzeba wyjąć cały panel sterowania nawiewem co niestety nastręcza problemów. Włóż rękę od tyłu konsoli i prubuj wypiąć pokoleji każdy bok (trochę cierpliwości i samozaparcia) jak wylezie będziesz widział gdzie są rurki. Jeśli i tu nbędzie git to może główny zbiornik podciśnienia, bodajże pod maską przy wycieraczkach. |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-09-07 08:30:28 Witam.
Tak przy okazji nawiewu. Ja ma troszke inny problem. U mnie wieje z nawiewu (tego centralnego - nad pokretlami) nawet jak wszystko wylaczone. Moze ktos mial cos podobnego. Wdzieczny bede za rade co z tym zrobic. |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2004-09-07 09:47:01 a wieje Ci tylko w czasie jazdy czy tez gdy stoisz, bo jak tylko w czasie jazdy to zawsze bedzie wiało nawet jak masz wyłączony nawiew, przestanie wiać jak włączysz obieg zamkniety przy wyłaczonym nawiewie |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-09-07 13:15:45 To fakt. Wieje mi tylko jak jade. Ale i tak to troche dziwne. Kiedys nawet pomyslalem sobie ze mam jakas nieszczelnosc. Ale jak tak ma byc to OK. Dzieki. |
![]() Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-09-07 14:05:15 a pomiedzy tymi wlotami nad regulatorami ![]() ![]() |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-09-07 17:06:25 to wtedy bedzie silniej wialo z nawiewów w drzwaiach |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-09-07 17:13:11 No wlasnie dokladnie tak jest. To chyba jakas koreanska niedorobka. Coz- trzeba z tym zyc. |
![]() rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-09-08 10:38:01 U mnie problemem były dwa wężyki:
- w komorze silnika z prawej strony kolektora (1,5 DOHC) jest taka czarna rozdwajająca się gumowa rurka, do której wchodzą dwa przewody. Jeden z nich zaczepiał o gumową rurkę od odmy i wypadał z tej gumy. - w kabinie od strony pasażera jeden z wężyków był odpięty (dostęp zjaeb...y ![]() Po podpięciu ich wróciło sterowanie i zaczął działać wewnętrzny obieg ![]() |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2004-09-08 14:48:24 "No wlasnie dokladnie tak jest. To chyba jakas koreanska niedorobka. Coz- trzeba z tym zyc."
Wcale to nie jest niedoróbka w duzo samochodach tak własnie jest ja miałem poprzednio renówke 19 i wiało nawet pzy wyłączonym nawiewie ale tam był gorszy problem bo nie było obiegu zamknietego i nic się nie dało zrobić by nie wiało a w esperakach wystarczy nacisnąć przycisk obieguu zamnknietego i juz nie wieje |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-09-09 01:05:51 Na podszybiu po stronie pasażera masz taki kawał czarnego cienkiego plastiku.
Znajdziesz to Tu pod nr 1 Gdy go zdejmiesz zobaczysz wlot powietrza do układu wentylacji, a w nim klapkę, która zamyka obieg wewnętrzny. Sprawdź czy wszystko jest tam ok. Być może klapka się zacina, lub siłownik pneumatyczny szwankuje (ten znajdziesz nad nogami pasażera po wymontowaniu schowka. Widać tam również omawianą klapkę) |