Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2012-07-27 10:01:24 Jeśli cewka, o której piszesz, że już wymieniona to ta z aparatu, to pewnie padł moduł zapłonowy. Tylko polecam oryginał, bo zamienniki są ch.. warte, wiem z doświadczenia ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2012-07-29 11:25:58
od ustalenia właśnie tego faktu trzeba rozpocząć dochodzenie ... z tym "przytykaniem" ..to też może być jaki koncept ale..drugo/trzecio rzędny...spróbuj po przejechaniu tych 8-10 nieszczęsnych km otworzyć korek wlewu paliwa , czy przypadkiem nie ma jakiegoś dziwnego podciśnienia we baku (zatkane odpowietrzenie np.?) |
![]() sadsoon Daewoo Espero Skarżysko-Kamienna | 2012-08-01 02:52:42 Jutro jadę do mechanika, więc się okaże co to ..
Najciekawsze jest to że nawet jak się zmieni trasę, problem jest ten sam ![]() Najlepiej byłoby to nagrać i wrzucić w formie filmika ![]() Śmieje się na razie z tego bo samochód dosłownie "staje na fajkę". Mając do tego dystans, jak widzę co zaczyna się dziać, zjeżdżam na pobocze, przekręcam kluczyk i idę na fajkę. Po zakończeniu samochód odpala i problem z głowy ![]() |
![]() slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2012-08-02 11:18:43 Piszesz, że wymieniałeś cewkę, ale nic nie ma jaką (podejrzewam, że zapłonową). Objawy wskazują na cewkę impulsatora. |
![]() sadsoon Daewoo Espero Skarżysko-Kamienna | 2012-08-04 10:58:29 Gdzie i jak to wymienić? 20,- mogę zaryzykować ...
U mechanika byłem, powiedział że to może być wszystko ![]() ![]() |
![]() VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2012-08-04 14:50:51 u mnie także mechanik nigdy nic nie wspomniał o cewce impulsatora.
Ja się po niekąd nie dziwie, bo jest tyle auto i tyle części, co występują np. tylko w tym modelu, że cięzko aby wszystko spamiętali. Dlatego ja diagnozuję na forum/ znajomi, a potem mechanik tylko do wymiany tego. Po wymianie wszystkie wyjedz na trasę pociśnij go do 6 tyś obrotów, niech wypluję cały syf i bedzie jak nowy ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: VEndriuV dnia 2012-08-04 14:52:31 ] |
![]() sadsoon Daewoo Espero Skarżysko-Kamienna | 2012-08-05 01:19:41 a da się to samemu naprawić? jak jest to dostępne to chętnie wymienię sam... Jeżeli ktoś może podpowiedzieć gdzie to chętnie sam wymienię ![]() Jak coś to zamówię ![]() |
![]() lucas48 Klubowy Weteran ![]() BMW 530i Warszawa Ursynów | 2012-08-05 08:30:47 |
![]() sadsoon Daewoo Espero Skarżysko-Kamienna | 2012-08-20 21:19:02 Sprawa jest krytyczna !
Esperando stoi u mechanika i dalej nie wiadomo co mu jest ! Wymieniłem: - cewkę zapłonową - przewody zapłonowe. - cewkę impulsatora - całą przepustnicę - czujnik położenia przepustnicy - silnik krokowy (poszedłem kompleksowo) .... i dalej są identyczne objawy ! Przypominam, że na paliwie jeżdżę na pewno dobrym, na kilku stacjach tankuje, pompa paliwa jest w dalszym ciągu dobra, działa bez zarzutu. Więc poratujcie - może ktoś coś wie? ![]() |
![]() VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2012-08-21 15:56:22 moze sonda ? |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2012-08-23 20:33:20
Nie mogę tego ogarnąć.. ale OK Są jeszcze jakies inne objawy ? Próbowałeś z miernikiem biegać, przemierzyć co nieco czujników, sprawdzić czy nie uległ uszkodzeniu jakiś kabelek - przetarciu, ... podstawowe podstawy (nawet te wzrokowe zostały sprawdzone)... Sonda to dobry trop . [ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2012-08-23 20:41:37 ] |