Ciasnota w Espandrylu (185cm wzrostu)...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem prawie zdecydowany na zakup Espero...
Poniewaz jechalem nim jako kierowca kilka lat temu,
skoczylem do komisu odswiezyc wspomnienia

Powiem szczerze, ze jestem zaskoczony -
mimo wysunietego do konca fotela bylo mi
bardzo ciasno - prawa noga opierala sie mocno
o konsole srodkowa gdy trzymalem stope na
pedale gazu...

Czy Wy tez macie takie problem?

Przyznam, ze nie sprawdzilem czy przypadkie fotel
nie byl podniesiony maksymalnie do gory...

q

Cytat:
2005-01-10 15:44:38, wolnylogin pisze:
Jestem prawie zdecydowany na zakup Espero... Poniewaz jechalem nim jako kierowca kilka lat temu, skoczylem do komisu odswiezyc wspomnienia Powiem szczerze, ze jestem zaskoczony - mimo wysunietego do konca fotela bylo mi bardzo ciasno - prawa noga opierala sie mocno o konsole srodkowa gdy trzymalem stope na pedale gazu... Czy Wy tez macie takie problem? Przyznam, ze nie sprawdzilem czy przypadkie fotel nie byl podniesiony maksymalnie do gory... q

Ja osobiście mam prawie 187 wzrostu i mi nie przeszkadza nic.

Cytat:
2005-01-10 16:02:35, Norbert84 pisze:
Ja osobiście mam prawie 187 wzrostu i mi nie przeszkadza nic.

Moze to glupie pytanie - jak trzymasz nogi jadac - kolana
razem czy rozchylone? Ja mam nawyk z CC,
ze jezdz w dosc nonszalanckiej pozie "rozwalony"
na siedzeniu. Moze to to? Hmm

AHA - kierownice masz z regulacja polozenia czy bez?

q

jezdziles CC i tam sie miesciles a nie mozesz sie zmiescic w espero? - co najmniej dziwne.
u mnie przy max wysuniętym fotelu pozostaje ok 15 cm do pedalow (wzrost 180cm)

Cytat:
2005-01-10 16:36:45, brunner pisze:
jezdziles CC i tam sie miesciles a nie mozesz sie zmiescic w espero? - co najmniej dziwne. u mnie przy max wysuniętym fotelu pozostaje ok 15 cm do pedalow (wzrost 180cm)

Mi nie chodzi o odleglosc do pedalow, a o to,
ze "automatycznie" opieram prawa noge o
konsole srodkowa, co mi przeszkadza.
W CC mam tam pusto

Wybiore sie jutro do innego komisu "kupic" Espandryla
to posprawdzam dokladniej...

q

czytales chyba to:
Chcesz kupić Espero ? Masz pytania ?

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=5061&hq=kupić&f=17&m=flat

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=11002&hq=kupić&f=17&m=flat

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=17987&hq=kupić&f=17&m=flat

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=26265&f=17

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=26078&f=17

pozdrawiam

Cytat:
2005-01-10 16:41:22, wolnylogin pisze:
Mi nie chodzi o odleglosc do pedalow, a o to, ze "automatycznie" opieram prawa noge o konsole srodkowa, co mi przeszkadza. W CC mam tam pusto Wybiore sie jutro do innego komisu "kupic" Espandryla to posprawdzam dokladniej... q

faktycznie tak jest, moj szwagier ma ok 190 cm i tez opieral noga o konsole srodkowa jak jezdzil espero, wygladalo to jakby bylo malo miejsca

a regulowana kierownice mialy espera z 1.8 albo 2.0 silnikiem, 1.5 chyba nie (albo moze pojedyncze egzemplarze)

Cytat:
2005-01-10 17:07:36, iampinki pisze:
czytales chyba to: Chcesz kupić Espero ? Masz pytania ? https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=5061&hq=kupić&f=17&m=flat

Tak, czytalem, ale nic o ciasnocie tam nie znalazlem

q

Mam 192 cm wzrostu i nie widzę problemu. Czuję się jak w limuzynie. .

Hmm... co? Ciasnota w Espandrylu..? Siądź do fiata 126p lub CC to zobaczysz ile tam jest miejsca i jaki komfort. Espero to wygodne i przestrzenne auto a to co opisujesz to bzdura. Wystarczy abyś ustawił sobie siedzenie do swoich rozmiarów. Niestety chyba miałeś pecha widocznie ktoś kto miał 160 cm jeździł Esperakiem i fotel był tak ustawiony.

Cytat:
2005-01-10 17:49:48, Marespero pisze:
Hmm... co? Ciasnota w Espandrylu..? Siądź do fiata 126p lub CC...

Od siedniu lat pomykam CC i mam wiecej miejsca na nogi

Cytat:
Niestety chyba miałeś pecha widocznie ktoś kto miał 160 cm
jeździł Esperakiem i fotel był tak ustawiony.

To jest mozliwe, jutro ide macac innego Espandryla

q

Jak masz więcej miejsca w CC to gratuluje. Widocznie masz takiego CC, które w którym fabryka blache do du..py przycieła . Ale to możesz opowiadać przedszkolakowi, mało tego dodam takiemu który siusia w pieluchy, a nie na forum.
PS. Ja mam porównanie jeżdże firmowym CC i Seicentem to dla mnie strasznie niewygodne samochody i nieudane, dlatego tak szybko zostały wycofane z produkcji.

No i mnie jest ciężko uwierzyć

sam ma 185cm wzrostu ( a w niektórych źrodłach nawet 187cm ) i nie mam najmniejszego problemu z miejscem, a zaznacze że ani kierownica nie jest na maksa w górę, ani siedzenie nie jest do końca odsunięte. Co ważne za mną też jest dość miejsca na osobę o wzroście około 170cm. Może w przeciwieństwie do kolegi nie jade na maksa "rozkraczony"

Pozycja powinna być wygodna, nie zapominajmy że ręce powinny być lekko ugięte w łokciach jak trzymamy kierownicę w ułożeniu za 15 trzecia ( to daje nam szybkość manewrowania). Nogi też nie mogą być na maksa wyprostowane, bo popierwsze nie wciśniemy sprzegła do końca, po drugie nie wciśniemy gazu w podłogę

Oj coś mi się wydaje że faktycznie fotel miałes wywindowany na maksa w górę

[quote]
2005-01-10 18:31:04, Marespero pisze:
Jak masz więcej miejsca w CC to gratuluje. Widocznie masz takiego CC, które w którym fabryka blache do du..py przycieła . Ale to możesz opowiadać przedszkolakowi, mało tego dodam takiemu który siusia w pieluchy, a nie na forum.

Kolego, nie zanizaj poziomu.
Twoje wspomniania z przedszkola nikogo nie interesuja.

q

Cytat:
2005-01-10 18:32:03, Krzysiek-Diackon pisze:
...
Oj coś mi się wydaje że faktycznie fotel miałes wywindowany na maksa w górę

Pewnie tak bylo.
Jutro jade ustawiac fotel w komisie, dam znac.

q

Cytat:
2005-01-10 18:34:49, wolnylogin pisze:
[quote] 2005-01-10 18:31:04, Marespero pisze: Jak masz więcej miejsca w CC to gratuluje. Widocznie masz takiego CC, które w którym fabryka blache do du..py przycieła . Ale to możesz opowiadać przedszkolakowi, mało tego dodam takiemu który siusia w pieluchy, a nie na forum. Kolego, nie zanizaj poziomu. Twoje wspomniania z przedszkola nikogo nie interesuja. q

Ja nie zaniżam poziomu piszę prawdę. Na przyszłość doradzam, abyś nie porównywał Esperaków do CC. Tych samochodów nie można porównywać. To jest inna klasa. Powiem więcej CC nie ma żadnej klasy w sobie. Jeżeli jesteś na kupnie Esperaka to naprawdę jeżeli trafisz na niekombinowaną sztukę to będziesz zadowolony. Polecam.

panowie szok...!!!
ciasnota hehe....
moj kuzyn ma 196cm wzrostu i niema problemu jak jedzie moim bolidem...
natomiast ma on problem z pedalami (bez skojazen) bo ma duze stopy chyba 47...i jezdzi w glanach i czasem mu sie nacisnie 2-pedaly naraz...

Cytat:
2005-01-10 18:48:05, Marespero pisze:
Ja nie zaniżam poziomu piszę prawdę. Na przyszłość doradzam, abyś nie porównywał Esperaków do CC. Tych samochodów nie można porównywać. To jest inna klasa. Powiem więcej CC nie ma żadnej klasy w sobie.

Jede kupuje auto bo mu jest piotrzebne do
jazdy, drugi bo szuka jakiejs "klasy"

q

Cytat:
2005-01-10 18:48:32, wolczan pisze:
panowie szok...!!! ciasnota hehe.... moj kuzyn ma 196cm wzrostu i niema problemu jak jedzie moim bolidem... natomiast ma on problem z pedalami (bez skojazen) bo ma duze stopy chyba 47...i jezdzi w glanach i czasem mu sie nacisnie 2-pedaly naraz...

nie wolczan nie kryj się wiemy, że to ty masz problemy z pedałami
Oczywiście żartuję sobie

[ wiadomość edytowana przez: Marespero dnia 2005-01-10 18:59:01 ]

[ wiadomość edytowana przez: Marespero dnia 2005-01-10 18:59:46 ]

jesli o mnie chodzi toć jam malutki.... i zza szybki ledwo mię widać...
hehe