Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-10-08 12:03:59 ![]() Całkiem niedawno ten temat było poruszany więć pliknij w poniższy link a tam znajdziesz odpowiedź swoje pytanie WYSOKIE OBROTY PO WRZUCENIU NA LUZ |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-03 09:12:56 Przepraszam, że wyciągam stary post, ale mam identyczny problem. A autor postu nie opisał jak sobie poradził z tym problemem.
W poniedziałek wieczorem, wracając z "wizyty u przodków", jak zatrzymałem się na śwaitłach zauważyłem za wysokie obroty jałowe: 1100. Wcześniej zawsze miałem ok.900. Silnik był cieplutki i przejechał wcześniej nieprzerwanie 150km, prędkość tak 90-140 (tak jak zwykle). Po zajechaniu na miejsce i wstepnych oględzinach silnika nic nie zauważyłem podejżanego. Jedyne co mi przyszło do głowy to zacinający się silniczek krokowy lub jakiś wężyk podciśnieniowy. Więc poodpinałem i popodpinałem raz jeszcze wszystkie te wężyki i obrot się unormowały. Wczoraj (wtorek) wzystko było już OK. Ale dziś rano jadąc do pracy obroty nie spadały poniżej 1500. I nie mówię tu o jeździe na luzie ale o postoju np. na światłach, czy też parkowaniu samochodu pod firmą (temp. silnika normalna). I tu może pytanie. 1. Wystarczy zresetować kompa (po uprzednim sprawdzeniu błędów) A następnie "nauczuć" silniczk krokowy nowych parametrów. 2. Przeczyścić silniczek (nest nowy jakniemowle na dopiero 3miesiące) 3. Regulować coś w instalacji LPG. 4. Może to jakiś czujnik temp. padł i daje info do kompa, że silnik jest zimny i trza ssanie. 4. Dać sobie siana i olać to - ten typ tak ma. Przeszukiwałem w wyszukiwrce czegoś na ten temat ale nic wiele nie znalazłem ![]() Prosze o jakieś rady. A no i jeszczce jedno obroty nie faluję tylko stoją na 1500. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-03 12:48:40
Rozumię, że wtedy trzymasz na półsprzęgle? Nie szkoda tarczy? Zresztą co to za tłumaczenie w serwisie "Ten typ tak ma" ![]() Po prostu Cię olali. Ja nie dam patałachom zarobić. Ten typ na 100% tego nie miał do tej pory. Dziś podmienię silniczek krokowy na stary. Ciekawe co to da. Ale ja raczej stawiem, że to jakiś czujnicze temp. Tylko jaki? ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-11-03 12:50:04
Przez 2 lata watek mogl zmienic adres, albo w ogole go juz nie ma, wiec sie nie dziw, czas robi swoje ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-11-03 12:58:02
Komputer odczytuje temp silnika z czujnika CTS, nr 27 na zdjeciu, które znajdziesz tu:Silnik 1800 Wprawdzie to silnik 1800, ale może ci pomoże. POdepnij sie do kabelka tego czujnika i zmiezr napieie. POrownaj wyniki, wartości prawidłowe znajdziesz w schemacie elektrycznym |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-03 13:15:09
Dzięki Robercie na w duchu liczyłem na Twoją pomoc. Wyniki pomiarów jutro. |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-11-03 13:41:39
Nie ma sprawy ![]() ![]() Tu masz wartości (opór CTS): 100 stopni - 0,185 kOma 90 - 0,240 kOhm 80 - 332 70 - 450 40 - 1,46 20 - 3,4 10 - 5,67 -10 - 16,1 |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-04 10:53:40 O Kurna Kwaka!!! ![]() Szukałem przez godzinkę i kurna nie znalkazłem. Czy ktoś wie dokładnie gdzie jest ten czujnik temperatury? ![]() Wiem, że jest wkręcony w głowicy. Podejżewam, że gdzić z tyłu koło (a pewnie gdzieś pod) kolektora dolotowego. Tylko dokladnie gdzie on jest? ![]() Może jakieś fotki? ![]() Jak na razie to przetestowałem komputerek. (Błędów brak). Skasowałem pamięć. Nauczyłemsilniczek krokowy od nowa jak ma pracować. No i jest OK. Tylko na jak długo? |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-11-08 08:32:53 I w sobotę znowu pojawiły się wysokie obroty, tak ok. 1200.
Zauważyłem, że objaw ten wtstępuje tylko gdy silnik jest już ciepły (temp. na połowie skali). Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu obroty wróciły na 900. Dodam, że u mnie obroty nie pływają. Michty, a co do czujnika w 2,0, to jest tak jak w 1,8
Czujnik jest przy termostacie z przodu silnika. Bardzo łatwo go zlokalizować, popatrz na zdjęcie Roberta_S z opisem. Problem jest przy silnikach 1,5L bo czujnik jest gdzieś ukryty (chyba koło kolektora dolotowego). Więc mam pytanie może do tych którzy zmieniali uszczelkę pod głowicą w silnikach 1,5. Gdzie jest ten czujnik? |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-04-06 21:26:48
wg mnie komputer wykrywa jakiś błąd i podwyższa obroty. Nie świeci ci przypadkiem żółta po lewej stronie wskaźników? |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-04-07 18:46:30 A to nie prościej samemu sprawdzić kody błędów niż wróżyć z fusów?? ----------------- czasem tu zaglądam |