Termostat..gdzie o tym moge poczytac w Książce Serwisowej..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jesten nowym uzytkownikiem wymazonego Esperka..jednak jzu czeka mnie wymiana termostau..szukalem w ksiazce serwisowej Espero W PDF-ie ale co sni emoge znalezc...jestem zielony (jak na razie) co jest gdzie w Espero...i chcialem poczytac o termostacie i jego lokazlizacji oraz o wymianie.
Bardzo prosze o jakkies sugestie i jezeli ktos wei gdzie mozna o tym poczytac na stronach Ksiazki Serwisowej to bede bardzo wdzieczny...
dzieki

Jacek

ps wiecie moze gdzie w Gdansku mozna kupic n ajtaniej termoetat Espero 1.8

Pozdrawiam..
Pewnei za rok ja bede dawal wskazuowki kolejnym nowym uzytkownkom Esperka..ale teraz prosze o pomoc

"Inter Cars" ....pewnie w Gdańsku też jest..pełny asortyment i kilka rodzajów do wyboru. No i znajdź na forum w wyszukiwarce temat termostat czy nawet w dziale Porady ....była tam piękna fotorelacja Łukasz Gajera "step by step"
Powodzenia!
Pozdrowionka z drugiego końca Polski

Termostat znajdziesz Tutaj

Cześć

Ja podpowiem, że istnieje możliwość wymiany samego wkładu termosatu. Kosz w wawie z tego co pamietam ok 40 zł.

Pozdrawiam.
Paweł.

Wymiana wkładu nie zawsze pomoże... PO dokładnych oględzinach termostatu który wymontowałem ze swojego auta stwierdziłem, że onudowa jest wyrobiona w miejscu styku zaworu termostatu, co powoduje, że termostat przepuszcza. Też na początku myśałem, że wystarczy podmienićsam wkład, niestety to nie prawda!

Cytat:
2004-11-21 16:00:54, Robert_S pisze:
Też na początku myśałem, że wystarczy podmienićsam wkład, niestety to nie prawda!

Staram się Wam to wyperswadować już od dawna