Co w Espero piszczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Szykuje sie z powanym zamiarem kuipenia Espero, chcailem z Klima i gazem... na jakie roczniki powinnienem tylko patrzec. Ktore elementy espero sprawuja sie najgorzej, najslabiej. Jak poznac ze bylo bite. Wyskauja jakies zolte plastyki jak w oplu z napinaczy ??

Bardzo bede wam wdzieczny za wszelkie wskazowki ktore sprawia ze przy zakupie bede swiadomy co kupuje.

Pozdrawiam
Krasnal

kupić?

kupić?

kupić?

i jeszcze trochę

jaka kwote chcesz przeznaczyc ?

10tys.
a to auto

Bordowe espero

ile warto za nie dac? jade jutro ogladac

[ wiadomość edytowana przez: Krasnal007 dnia 2005-09-12 20:16:19 ]

Cytat:
10tys.
a to auto

Bordowe espero

ile warto za nie dac? jade jutro ogladac

To co mnie się rzuciło w oczy to brak el. anteny i wyglądające na mało oryginalne boczne kierunki. Jak na 10 lat to reflektory błyszczą się jak psu jajca (refl. i kier. najprawdopodobniej wymieniane, dlaczego?).
Z instalacją gazową z kolei wiąże się zwiększone ryzyko że przebieg jest troszkę większy zrobiony np na taryfie

Mifi,to są oryginalne kierunki.Małe weszły dopiero w 1997 (może 1998?).Ba,pewna partia esperaków z 1996 miała jeszcze dodatkowo spryskiwcze od Poloneza Plusa .Natomiast w przypadku anteny,cóż może gostek nie konserwował jej i padła?Nie każdy decyduje się na wydatek 160-180 zł na nówkę.
Krasnal,przy oglądzie auta sprawdź luzy na zawiasach drzwi.Da to pogląd (w przybliżeniu) ile wiarygodny jest stan licznika

Cytat:
2005-09-13 07:50:18, mifi pisze:
Jak na 10 lat to reflektory błyszczą się jak psu jajca (refl. i kier. najprawdopodobniej wymieniane, dlaczego?).

No przeciez od razu widac, ze auto mialo cos z przodem. Reflektory sie blyszcza, a zderzak jest dosc mocno opuszczony - albo ma pourywane zaczepy (nie bardzo jest z tym co zrobic), albo jest przykrecony do pokrzywionego pasa przedniego

Poza tym maly przebieg jak na 10-letnie auto z gazem, chociaz do Espero prawie kazdy zaklada gaz, a nie kazdy duzo jezdzi. Mimo wszystko podejrzane. Zastanawiaja mnie tez pedaly - wytarty tylko hamulec no i te "nowe felgi" - stare sie pokrzywily?

Kup to
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C466292
;D

Cytat:
2005-09-13 12:23:14, ramzes22 pisze:
Kup to http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C466292 ;D

Znów próbujesz sprzedac swojego??

Adam wciaz zyje nadzieja ze kiedys mi sie to uda ;]

Mam jeszcze dwie propozycje:

Jedno ...
i
drugie.

Przypomnę się raz jeszcze, że i moje auto jest na sprzedaż. Wszelkie info na priv.
Pozdrawiam Ziomka Krasnala

Cytat:
2005-09-13 12:23:14, ramzes22 pisze:
Kup to http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C466292 ;D

Jest bez klimy ...

Cytat:
2005-09-13 13:02:39, Krasnal007 pisze:
Mam jeszcze dwie propozycje: Jedno ... i drugie.

Hmmm, to drugie dość ciekawe - 136 kucyków i na dodatek wychodzi na to, ze mogą dorobić piąte drzwi

Cytat:
2005-09-13 12:59:51, ramzes22 pisze:
Adam wciaz zyje nadzieja ze kiedys mi sie to uda ;]

Ale to mnie rozbawiło :
Cytat:
Wersja w calosci skladana w korei (trwalsza i mocniejsza od tych skladanych w Polsce)

W związku z tym informuję, że każde espero było składane w koreii. Potem płynęło statkiem do słowenii. Z tym że 1.5 i 1.8 przeznaczone do montażu na żeraniu były tam rozbierane. Polegało na wyjęciu przedniego zawieszenia, tylnego zawieszenia, i silnika, potem koleją takie zestawy przyjeżdzały do polski, i tu były ponownie składane.
Więc jeśli kupiłeś samochód w salonie w polsce to na 100% jest on z żerania. A poza tym ma on pod maską tabliczke znamionową DAEWOO-FSO

ty to wiesz i ja to wiem ale nie kazdy kto przeglada otomoto to wie ;] pozatym tak wyglada bardziej atrakcyjnie

136km 2.0 espero z 96r ??? pewnie po hardcore tuningu ;D

Gosciu masz fajne samochody do kupienia u nas w klubie i z pewnej reki to szukasz bog wie gdzie po jakis szrotach. Rozejrzyj sie tutaj a jak cos ci sie niespodoba to idz na gielde

Święta prawda
Np. mój jest na sprzedaż. Ogłoszenie w dziale kup/sprzedaj

Ogladalem wczoreaj 3 sztuki....
z deczka sie podlamalem...
Stan 2 bryczek byl ponizej krytyki, jedna nie byla w stanie zapalic przez dluzszy czas, najlepsza byla po dzwonie w przod, ale nie jakims super mocnym bo chlodnica do klimy byla nowa a juz dalej bylo wszytsko stare.
....
Co do klubowych bryczek, to chetnie je poogladam ale nie mam czasu jezdzic po polsce. Intersuje mnie auto z Krakowa.